Vad är egentligen paracord?

Jo men det ska jag absolut berätta för dig. Det är något som ursprungligen användes av den amerikanska militären som en typ av fallskärmslina. Därför kallas det även för parachute cord eller till och med just fallskärmslina. Att däremot göra armband av paracord tänkte man kanske inte på den tiden skulle hända. Men eftersom den är en dekorativ och väldigt praktisk lina med ett yttre hölje i mycket fina färger runt en kärna av polyesterlinor så gör detta att paracord är ett utmärkt val när man vill göra armband.

Detta säljs såklart hos Pärlgrossisten eftersom dem har ett otroligt brett utbud på olika saker man kan använda för att skapa armband. Den lite tjockare som dem säljer, som närmare bestämt är 4 mm, har sju inre linor. Och den lite smalare som är hälften, det vill säga 2 mm, har en inre lina. Man kan även gå in via Pärlgrossistens hemsida och läsa mer om just själva paracorden, men jag kan inte få nog av att kolla in utbudet eftersom dem finns i så många fina och kreativa färger!

Överlevnadsarmband av paracord

Numera används paracord ofta till att göra något som kallas för survival bracelets eller överlevnadsarmband men går även lika bra att använda när man gör halsband till hundar, nyckelringar eller kanske som sagt bara armband av paracord. Det finns som sagt att köpa i en rad olika färger och mönster och man kan dessutom få paracord med invävda trådar av reflex som gör att det blir väldigt praktiskt att använda i mörker. Du kan såklart via Pärlgrossisten köpa kompletterande produkter så som lås, sliders osv. Men det jag i första hand rekommenderar dig att göra är att bara kolla in utbudet och se till att hitta just din favorit när det kommer till färg och mönster!